Sig det højt

Sig det højt

Trygfonden står bag en række tv udsendelser om angst. Jeg håber du har set dem, – de har været virkelig gode.

Et af hovedbudskaberne i tv udsendelserne har været: Sig det højt!.

Sagen er, at angst er ikke noget vi har ret meget lyst til at tale om. Hverken når det gælder angst hos os selv, eller angst hos vores børn. På en eller anden måde kan det være forbundet med skam, at man oplever angst. Der er også ofte en negativ forventning om, at andre mennekser ikke kan forstå, hvordan det føles og derfor vil optræde fordømmende.

Jeg troede, jeg var den eneste som havde det sådan

Når vi ikke taler om det, har det også den konsekvens, at den enkelte føler sig meget alene med det. Jeg taler ofte med klienter som siger: Jamen, jeg vidste jo ikke hvad det var. I lang tid troede jeg, at jeg var den eneste som havde det på den måde.

Det at vi ikke siger taler om det betyder også, at den viden som er tilgængelig ikke kommer bredt nok ud. Jeg ved, at for rigtig mange forældre går der lang tid, før det går op for dem, at deres barns adfærd og udfordringer skyldes angst. Det kan vi ændre på, hvis forældre er mere åbne overfor at tale om de udfordringer de har.

Jeg falder også i gryden

Forleden dag fik jeg en mail fra en mor, hvor familien havde være igennem et Cool Kids forløb hos mig.

Der var et afsnit i mailen, som jeg blev virkelig glad for. Jeg skrev tilbage, og spurgte om jeg måtte gengive det afsnit på min side.

Og så var det jeg faldt i gryden. Jeg skrev nemlig også:

“Og jeg sørger selvfølgelig for, at ændre navnene så i optræder anonymt”

Svaret kom lynhurtigt tilbage: Det behøver du ikke, jeg har intet problem i at stå frem og fortælle om vores forløb og de udfordringer vi har haft.

Det afsnit jeg fik lov til at gengive lød:

P.S. Matti har optrådt i skolen her til jul. Noget vi som alt det andet, aldrig havde troet han skulle kunne. Han skulle først synge og bagefter danse. Han ville bare stå foran da de skulle synge, så vi kunne se ham. Jeg stod med tårer i øjnene i taknemmelighed over hvor langt vi er nået siden vi startede 🙂 jeg tager videoerne med når vi ses. Vi er dig dybt dybt DYBT taknemmelig!

Varmt knus med ønske om et fantastisk nytår!

Mette

Gode råd

Ud over at jeg også råder alle til at “Sig det højt” – har jeg  samlet en række af de vigtigste råd til forældrene i Forælderguiden. Den får du gratis, ved at tilmelde dig nyhedsbrevet her på siden.

Få Forælderguiden – 5 tips som skaber tryghed…

Kærlig hilsen

Karin

Flere artikler