Delt i to !


Det var stort set det første hun sagde, kun få minutter efter hun var trådt ind ad døren:

“Jeg har det som om, jeg er delt i to”

Normalt plejer jeg at lave et interwiev med klienten, og derefter fortælle om mig selv; om behandlingen; afklare forventninger, og plante posthypnotiske forslag – derefter Biofeedback (det var rygeafvænning i dag) og så hypnose.

Normalt set en rigtig god plan,- det nåede jeg bare ikke i dag. Vi talte i nogle minutter om, at det kan være svært at forstå, at man ikke kan holde op, når man gerne vil, og dvælede ved det faktum, at det er meget normalt at være ambivalent. “Jeg kan bare alligevel ikke forstå det, sagde klienten, det er altså som om jeg er delt i to”

Denne gang fattede jeg det,- den samme sætning var faktisk det allerførste hun sagde efter at have sat sig i stolen. Jeg begyndte derfor, at tale til den del af Margith, som ønskede at Margith skulle blive ved at ryge; samtidig med, at jeg bad Margith fremkalde delen. Ved dette begynder klienten så småt at gå i trance (Milton mønstre) Jeg fik reframet delen, og spurgte til: “hvad sker der i din krop lige nu” KAOS sagde hun, alt er kaos. Fint, det er som det skal være, – sammenbrud før gennembrud, – forvirring før klarhed. OG, det er som om den her side af min krop er helt varm, og den her side er helt kold.

Så var jeg klar over, at der var mere arbejde at gøre. Jeg bad Margiths ubevidste om at afbalancere alle dele af Margith, på den allerbedste måde, og om at give signal, “ved at løfte hendes venstre arm” når afbalanceringsprocessen  er i gang. PYHAAA, der gik noget tid, – inden armen med stive kataleptiske bevægelser begyndte at svæve opad. Da armen sad og strittede kataleptisk lige ud i luften, bad jeg klienten om at åbne sine øjene og se på sin arm, som bevis for, at hun var blevet afbalanceret. Derefter endnu dybere trance. Jeg brugte i øvrigt et afbalancerings healingssymbol under der forudgående proces.

Jeg fortsatte så med rygestop rutinen, sikker på at alt var vel. Stillede til sidst det ubevidste spørgsmålet: “er enhver del af Margith klar til at blive fri for afhængighed nu?” og fik efter lang tids venten – et nej!

Ups, måtte spørge til, “Hvad sker der inden i dig lige nu”

“Der bliver helt mørkt igen”

Godt så, så vil jeg gerne tale med den del, der skaber mørke. “Hvad hjæper du Margith med ved at skabe mørke lige nu”

“Ingenting” var svaret.
Godt, er du så sød at lade være med det? (den korte version af reframing)

Til sidst tilsagn om, at delen fremover vil hjælpe Margith med at være uafhængig af nikotin.

“Og hvad sker der inden i dig lige nu”

“Der er helt, helt sort, – det er som om jeg er inden i en mærk tunnel”

Av da, nåede jeg lige at tænkte – hvad nu….

Godt, – jeg vil gerne bede dig om at gå igennem mørket, gå nu ….. hele vejen gennem tunellen…. og …..ud i lyset… gør det nu…. (mere healing)

Så kom gennembrudet 🙂 Klienten oplevede det dejligste lys (hun fortalt om det bagefter, synligt berørt) og havde det helt vidunderligt.

Og jeg fik et ok fra det ubevidste om, at alle dele var klar til at blive nikotinfri.

Progression,- og mere afbalancering.

Da jeg tog klienten ud af trancen, var der gået ca 35 minutter fra hun kom ind ad døren. Hun var helt rørt, – og forvirret, – og gav udtryk for, at det havde været en helt speciel oplevelse; “Kunne du mærke hvordan jeg havde det, spurgte hun” – Nej, desværre ikke helt, – men jeg kunne se at hun responderede på mine forslag helt perfekt.

Såeeee, for at gøre en lang historie kort, – så gik klienten fra klinikken med en følelse af, at kroppen nu var “lige” og ikke længere delt i to.

Og jeg takker igen for verdens bedste job 🙂

Flere artikler