Er du dygtig nok til at håndtere PTSD hos andre?

Lær at behandle PTSD med EMDR

Første gang jeg hørte om EMDR var på et NLP kursus i 2005. Teknikken blev præsenteret som et vidundermiddel, der let og ubesværet var i stand til at forløse angst, stress og depressioner.

Den lancering af EMDR var nok til, at jeg ikke tog det alvorligt.

Dels var teknikken mærkelig i sig selv, dels blev den voldsomt oversolgt. Jeg tænkte, at noget der var så enkelt umuligt kunne være effektivt, og dermed være værd at tage i betragtning.

PTSD er kendetegnet ved at ‘The past is Present’ altså at den ramte genoplever tidligere traumer på en måde, så det føles som om at den traumatiske begivenhed sker i nuet.

Året senere åbnede jeg klinik i Næstved. I begyndelsen handlede det mest om rygeafvænning. En gang imellem kom der klienter, som under en rygestopsession fortalte mig om traumer de havde været udsat for, eller fobier de led af. Tiden er knap under en rygestop session, og jeg ville bare gerne hjælpe, og kom i tanke om EMDR teknikken.

Uden at vide ret meget til det, begyndte jeg at bruge EMDR teknikken – og det virkede!
Jeg kendte ikke til teorien bag, og havde heller ikke styr på hele teknikken (viste det sig senere) men det virkede langt hen af vejen på de mindre ‘hverdags traumer’ som jeg kastede mig over i starten.

Nu har jeg brugt EMDR i små 11 år. Jeg har blandt mange andre arbejdet med en en håndfuld veteraner, udstationeret i 90’erne. Fælles for dem er, at de var blevet opgivet med en besked om at deres PTSD er kronisk.

Den viden og erfaring jeg har oparbejdet i de seneste 12 år, har jeg samlet til dig i et 1-dags-kursus. Kurset er ment som en introduktion til EMDR, til dig som i forvejen arbejder som terapeut.

Jeanette Briem, som er arrangør af det næste kursus på Amager, har deltaget på et af mine kurser, og har skrevet følgende:

“EN SPÆNDENDE DAG HVOR JEG SELV (på kursus i foråret), SLAP AF MED EN OPLEVELSE JEG (DESVÆRRE) HAVDE FOR 3 ÅR SIDEN, SOM HAVDE SAT SIG GODT FAST.

NU KAN JEG FORTÆLLE MIN HISTORIE UDEN AT GRÆDE❤️❤️❤️.

EMDR er på WHO’s liste over anbefalede evidensbaserede behandlinger mod PTSD.

Flere artikler